Toidud, mille abil oma organismi D-vitamiini taset tablette neelatama tõsta
D-vitamiin on meile hädavajalik. Kuigi juba on päike kõrgel ja jagab meile lahkelt D-vitamiini, on siiski väga vajalik, et mingi osa vajalikust kogusest ka toidust kätte saad. Loe, mis on parimad D-vitamiini allikad meie toidulaual.
1. Täispiimast valmistatud ricotta kohupiim
Ühes portsjonis (250 grammi) ricotta kohupiimas on 24 IU D-vitamiini.
2. Kõvajuustud
Neis on samuti 24 IU D-vitamiini ühes portsjonis.
3. Munakollane
Ühes suures munakollases on 41 iu D-vitamiini
4. Kuivatatud shitake seened
85 grammis shitake seentes on 154 IU D-vitamiini.
5. Kukeseened
85 grammis kukeseentes on lausa 212 IU D-vitamiini.
6. Sardiinid
Kõigest kolmes sardiinis on 219 IU D-vitamiini.
7. Tuunikala
85 grammis tuunikalas on 229 IU D-vitamiini.
8. Metsik lõhe
85 grammis metsikus lõhes on 307 IU D-vitamiini
9. Kalamaksaõli
Kõigest ühes teelusikatäies kalamaksaõlis on 415 IU D-vitamiini.
Loe ka seda, kui palju meie keha D-vitamiini vajab: Miks ja kui palju meie keha D-vitamiini vajab?
Siit saad aga teada, kas sind võib vaevata D-vitamiini puudus: Kuus märki, et sul on D-vitamiini puudulikkus
Allikas: Rodale’s Organic Life/Naisteka arhiiv