Kuidas siis aga teada, mitu korda päevas wc-d külastada on normaalne ja millal peaksid muretsema?

Nimelt käime kodukontoris tööd tehes ja üldse kodus olles palju tihedamini tualetis, kui teeksime seda näiteks kontoris olles.

"Kuna tualettruum on lähedal, siis on meie põied harjunud kiiremini endast märku andma," sõnab doktor Zoe Williams ning põhjendab seda sellega, et kodus olles läheme me kohe tualetti kui tunneme vähimatki vajadust. Willams nimetab seda hellitavalt "luksuspõie sündroomiks".

See omakorda aga "harjutab" meie põied ära ning seetõttu peamegi peale igat klaasi vett või kohvi kohe tualetti jooksma.

Kuidas siis "luksuspõie" sündroomist vabaneda?

Selleks, et peale piirangute lõppu saaksime taas pikki jalutuskäike nautida ja pargis pikniku pidada, ilma, et meeleheitlikult tualetti otsiksime, soovitab Williams põit ümber harjutama hakata.

Nimelt soovitab ta vähemalt üht korda, kui tunned, et peaksid wc- sse minema, edasi lükata vähemalt 15 minuti võrra, sest üldjuhul peaks iga tualetikülastuse vahele jääma kolm tundi, kui juua kaks liitrit vett päevas.

" Normaalne on tualetti külastada iga päev neli kuni kümme korda ning öösel ühe korra. Kui külastad tualettruumi sagedamini, tasuks rääkida sellest perearstiga, " soovitab Williams.

allikas: glamour.com