Milliste harjumustega on tegu, millest peaks oma tervise nimel kiiremas korras vabanema?

Sa käid "igaks juhuks" tualetis

Kui sind ootab ees küllaminek või pead sa minema tunniks ajaks poodi, siis isegi, kui sul ei ole hetkel häda, käid sa tualetis? Niimoodi tehes harjutad sa oma põit hädast märku andma ka siis, kui sul tegelikult häda ei ole. Proovi sellest harjumusest vabaneda, ka külas ja poes on võimalik vetsus käia.

Sa kiirustad vetsus olles või avaldad põiele liigset survet

Jah, mõnikord on tõesti kiire, aga põiele ei mõju hästi, kui sa üritad rohkem suruda, et häda saaks kiiremini aetud. Võib juhtuda, et sa lähed pingesse ja peale tualetiskäiku on kohe uuesti tunne, et pead tagasi minema.

Sa istud potil vales asendis

Kõige parem on oma toiminguid ajada asendis, kus jalad puudutavad täielikult põrandat ja selg on sirge. Seetõttu ei ole mõistlik vetsus olemise ajal nutitelefonis kerida, sest siis läheb automaatselt selg küüru.

Sa jood vähem vett, et vähem vetsus käia

Mõnel kiirel kontoripäeval võib see tunduda mõistliku lahendusena, aga see on kaugel mõistlikkusest. Dehüdratsioon võib päris kiiresti tekkida. Joo alati, kui sul on janu ja ära piira oma vee joomist sellise rumaluse tõttu, et vähem tualetis käia.

Sa urineerid duši all olles

Ega selles otseselt midagi halba ei ole, kui kodustes tingimustes nii teha, aga kui tihti niimoodi toimida, hakkab aju seostama vee sulinat pissihädaga. Ja seetõttu võib näiteks pargis olevast purskkaevust möödumisel olla tunne, et nüüd kohe oleks hädast vaja tualetti külastada.

Allikas: Brightside