Üheksa kõige paremat D-vitamiini allikat meie toidulaual

 (5)
Üheksa kõige paremat D-vitamiini allikat meie toidulaual
KukeseenedFreeImages/Paweł Zawistowski

D-vitamiin on meile hädavajalik. Kuigi juba on päike kõrgel ja jagab meile lahkelt D-vitamiini, on siiski väga vajalik, et mingi osa vajalikust kogusest ka toidust kätte saad. Loe, mis on parimad D-vitamiini allikad meie toidulaual.

1. Täispiimast valmistatud ricotta kohupiim

Ühes portsjonis (250 grammi) ricotta kohupiimas on 24 IU D-vitamiini.

2. Kõvajuustud

Neis on samuti 24 IU D-vitamiini ühes portsjonis.

3. Munakollane

Ühes suures munakollases on 41 iu D-vitamiini

4. Kuivatatud shitake seened

85 grammis shitake seentes on 154 IU D-vitamiini.

5. Kukeseened

85 grammis kukeseentes on lausa 212 IU D-vitamiini.

6. Sardiinid

Kõigest kolmes sardiinis on 219 IU D-vitamiini.

7. Tuunikala

85 grammis tuunikalas on 229 IU D-vitamiini.

8. Metsik lõhe

85 grammis metsikus lõhes on 307 IU D-vitamiini

9. Kalamaksaõli

Kõigest ühes teelusikatäies kalamaksaõlis on 415 IU D-vitamiini.

Loe ka seda, kui palju meie keha D-vitamiini vajab: Miks ja kui palju meie keha D-vitamiini vajab?

Seotud lood:

Siit saad aga teada, kas sind võib vaevata D-vitamiini puudus: Kuus märki, et sul on D-vitamiini puudulikkus

Allikas: Rodale’s Organic Life