"Kuulen tihti etteheiteid, miks vanaema hooldekodusse panin, aga elus vahel pole teisi valikuid. Küll aga teeb mind kurvaks, mis tingimustes terve oma elu töösse ja perekonda panustanud vanainimesed peavad elama."

"Paistab, et sünnipäeva mõte olla sõpradega koos ja veeta lõbusalt aega, on täiesti ära unustatud. Tänapäeva lapsed peavad sünnipäeva selleks, et võimalikult palju raha kokku saada ja seetõttu kutsutakse peole ka selliseid tegelasi, kellega muidu ei suheldagi."

Kes meist ei teaks isiklikult mõnda perekonda, kus mees on alkohoolik ja ülejäänud pereliikmed selle tõttu kannatavad. Ent vähe räägitakse sellest, kui olukord on risti vastupidi — naine joob ja mees üritab hambad ristis olukorda muuta. Delfi Naistekale rääkis oma loo Andre.

Võõraviha on Eestis ületanud igasugused piirid. Kurje kõõrdpilke saavad juba ka tavalised, lihtsalt veidi tumedamat verd eestlased. Ja mis siis saab, kui nad veel räti pähe panevad… Naistekale kirjutas oma kogemusest üks meie Tartu lugeja.

"Minu sõpruskonnas on neid naisi, kellel on ainult üks partner olnud ja neid, kelle omade üles lugemiseks jääb sõrmedest väheks ning appi tuleb võtta varbad. Ja võib-olla veel kellegi teise jäsemed lisaks."

"Olen pärast 1,5aastast lapsepuhkust tagasi tööl ja süümepiinad on nii suured, et lämmatavad igasuguse võime korralikult tööd teha. Kahju, et üldlevinud süsteem nõuab ema ja lapse lahutamist juba nii vara."

"Tahaksin väga, et minu laste isa mõistaks, kui oluline on anda mulle aega nokitseda võib-olla pealtnäha mitte millegi kallal. Sama oluline on, et ta leiaks aega laste jaoks. Et ta istuks nendega maha ja laoks kasvõi paar minutit klotse."

"„Ei” on „ei”! Austa seda. Kui nõusolek tuleb pärast lakkamatut pealekäimist, ähvardamist, hirmutamist, sundolukorras, siis on see vägistamine. Inimene võib küll lõpuks vaikides ja vastu võitlemata loovutada oma keha, aga kui see on saavutatud pärast „ei’d”, peale pressides, siis polnud see vabatahtlik valik."

"Olen sama mehega abielus olnud üle 30 aasta. Vahepeal on olnud häid ja halvemaid aegu, aga nüüd on jõudnud asi punkti, kus me enam üldse teineteisega rahul pole."

Kokkulepe minuga ei kehtinud enam sellest hetkest, kui ülemuse sõbrannale oli tööd vaja. Ohverdasin oma tervise sellele töökohale ja vastu sain käsu lahkuda.